Η ιστορία της σάλτσας κοτόπουλου

Η ιστορία της σάλτσας κοτόπουλου

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ιστορία της σάλτσας κοτόπουλου καθεαυτή, αλλά υπάρχει ιστορία των σάλτσων που παρασκευάζονται από κοτόπουλο. Η πρώτη καταγεγραμμένη σάλτσα από κοτόπουλο δημιουργήθηκε τον 1ο αιώνα από τον Ρωμαίο γκουρμέ Apicius. Αυτή η σάλτσα, γνωστή ως “censer”, παρασκευάστηκε με συκώτι, εγκέφαλο και καρδιά κοτόπουλου και χρησιμοποιήθηκε ως αρωματικό για άλλα πιάτα.

Κατά τον Μεσαίωνα, οι συνταγές σάλτσας άρχισαν να εμφανίζονται συχνότερα στα βιβλία μαγειρικής, συμπεριλαμβανομένων αρκετών συνταγών σάλτσας κοτόπουλου. Μία από αυτές, η “gallina in salsa”, παρασκευαζόταν με κοτόπουλο, κρασί, ξύδι, αλάτι και κρεμμύδι και σερβιριζόταν με βραστό κοτόπουλο.

Τον 18ο αιώνα, οι Γάλλοι σεφ άρχισαν να πειραματίζονται με διαφορετικούς τρόπους παρασκευής σάλτσας κοτόπουλου. Μια από τις πιο δημοφιλείς συνταγές αυτής της εποχής είναι η “sauce supreme”, η οποία παρασκευάζεται με ζωμό κοτόπουλου, κρέμα γάλακτος, κρόκους αυγών και χυμό λεμονιού.

Σήμερα, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι σάλτσας κοτόπουλου, που κυμαίνονται από απλές συνταγές που φτιάχνονται με λίγα μόνο υλικά, μέχρι πιο σύνθετες που περιλαμβάνουν μια ποικιλία διαφορετικών μπαχαρικών και γεύσεων. Είτε προτιμάτε τη σάλτσα κοτόπουλου σας απαλή ή χοντροκομμένη, ήπια ή πικάντικη, σίγουρα θα υπάρχει μια συνταγή εκεί έξω που είναι ιδανική για εσάς!

About Quick Recipe

Check Also

Συνταγή 2 ωρών: φτιάξτε τα δικά σας μπαχαρικά για σαουάρμα

Συνταγή 2 ωρών: φτιάξτε τα δικά σας μπαχαρικά για σαουάρμα

🥕Πρόβλημα: Θέλετε να φτιάξετε λάχανο τουρσί, αλλά δεν έχετε καθόλου μπαχαρικά. 🌱Λύση: 🌱Διαλέγετε το πρόβλημα …

Leave a Reply

Your email address will not be published.